Română (România)Russian (CIS)English (United Kingdom)
Banner

Oktoberfest

Descriere
Oktoberfest este un festival petrecut timp de 16-18 zile în Munich şi Bavaria, începînd cu sfîrşitul lui Septembrie pînă în primul weekend al lunii Octombrie. Este unul din cele mai vestite evenimente din Germania în acelaşi timp fiind unul din cele mai vestite iarmaroace din lume, cu o rată de vizită de pînă la 5 milioane de oameni anual. Oktoberfestul este o parte importantă a culturii Bavariene, ce are loc începînd cu anul 1810.
Alte oraşe din întreaga lume, de asemenea au înfiinţat festivităţi modelate după evenimentul din Munchen. Festivalul Oktoberfest din Munchen are loc pe parcursul celor şaisprezece zile până la şi inclusiv în prima duminică din luna Octombrie. În 1994, programul a fost modificat ca răspuns la reunificarea Germaniei, astfel că, dacă în prima duminică din octombrie cade pe 1 sau 2, atunci festivalul ar avea loc până la 3 octombrie (Ziua Unităţii Germane). Astfel, festivalul este acum 17 zile atunci când prima duminică cade pe 02 octombrie şi 18 zile atunci când e pe 1 octombrie. În 2010, festivalul a durat până în prima zi de luni din octombrie, pentru a marca aniversarea a 200 de ani a evenimentului. Festivalul este organizat într-o zonă numită Theresienwiese (câmp sau luncă, de Therese), adesea numit mai pe scurt - Wiesn, situat în apropiere de centrul Munchenului.
La acest festival este permisă sa fie servită doar berea
care se prepară numai în limitele oraşului München. Berea care trece acest criteriu este desemnată ca bere Oktoberfest. Berea Oktoberfest este o marcă înregistrată de către Clubul Brewers of Munchen. Aceste fabrici de bere sunt membri ai acestui club exclusiv. În ordine alfabetică din acest club fac parte - Augustinerbräu, Hacker, Pschorr Bräu, Hofbräu, Lowenbrau, Paulanerbräu şi Spatenbräu.
Mari cantităţi de bere germană sunt consumate pe parcursul festivalului, de exemplu în timp de o zi din timpul festivalului din 2007, au fost consumate aproape 7 milioane de litri de bere. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea de o mare varietate de mâncăruri tradiţionale, cum ar fi Hendl (pui), Schweinebraten (friptura de porc), Schweinshaxe (amaneta şuncă la grătar), Steckerlfisch (peşte la grătar pe un stick), Würstl (cârnaţi), împreună cu Brezn (covrig), Knödel (cartofi sau găluşte de pâine), Kasspatzn (fidea brânză), Reiberdatschi (clatite de cartofi), varză acră sau Blaukraut (varza rosie), împreună cu delicatese, cum ar fi Obatzda bavareză (o condimentat brânză-unt răspândit) şi Weisswurst (un cârnat alb).

Fotografii
oktoberfest chisinau moldova oktoberfest chisinau moldova oktoberfest chisinau moldova oktoberfest chisinau moldova

 

Facebook

Adauga un local nou
Pagina principală | Anunţurile Resto.md | Despre noi | Angajăm | Termeni şi condiţii | Contacte | Sitemap | Map | Login | Gourmand{eye}
: